Pages

23 noiembrie 2010

Cateva detalii despre Radeon 6990


Radeon HD 6990, sau Antilles, este urmatoarea placa video dual GPU de la AMD, programata spre lansare la inceputul anului viitor, si menita sa se lupte cu (si sa invinga) solutia similara (dual GPU) de la nVidia. Insa detalii clare despre aceasta placa nu am prea avut, si nici despre Cayman, modelul cu un singur GPU echivalent.
Dar acum cateva informatii interne de la AMD au scapt de sub control. Si, cel putin pe hartie, lucrurile arata foarte bine. HD 6990 va dispune de un total de 3840 Stream Processors (cate 1920 per GPU), grupate in noul sistem quad, si 64 ROP-uri, astfel dezvoltand o putere de procesare de 6 TFLOPS.
Memoria GDDR5 va fi in cantitate de 4 GB si va folosi o magistrala de 256 bits. Dar poate cel mai interesant este consumul electric al acestei placi video. Avand in vedere ca Barts, un GPU net inferior lui Cayman, are un TDP de 151 W (in forma HD 6870), pare incredibil ca HD 6990 se incadreaza in limita de 300 W impuna de standardul ATX.
In idle consumul coboara la 30 W. Iar ca iesiri, aceasta placa video ofera doua DVI-uri si trei miniDisplayPort-uri. Aceste informatii mai trebuie confirmate de AMD pentru a deveni oficiale. Deci pana atunci sunt deschise la discutii.

1 comentarii:

Stiri IT spunea...

Foarte interesant articolul.o sa imi cumpar si eu una cat de curand.f.buna pt gaming.cheers

Trimiteți un comentariu