Pages

12 noiembrie 2010

StraCraft II: peste 3 milioane de exemplare vandute

In prima luna de la lansare StarCraft II s-a vandut in peste 3 milioane de exemplare, devenind astfel cel mai bine vandut joc pentru PC din 2010. Daca mai adaugam si faptul ca tot Starcraft II mai detine, totodata, si recordul pentru cel mai rapid vandut joc de strategie din toate timpurile, nu putem sa tragem decat o concluzie: Blizzard o duce foarte bine.
Atat de bine, incat veniturile sale au crescut in al treilea trimestru de la 703 milioane de dolari la 745 milioane de dolari, intrecand cu mult estimarile initiale situate in jurul sumei de 600 de milioane de dolari. Pe langa StarCraft, responsabile de aceasta crestere mai sunt si seriile Call of Duty si World of Warcraft.
Si cum Call of Duty: Black Ops va avea lansarea chiar azi, iar World of Warcraft: Cataclysm este si el asteptat in decembrie, 2010 are toate sansele sa fie “cel mai profitabil an din istoria Blizzard”, cu marje de operare record. Primul StarCraft, care a fost lansat in martie 1998, s-a vandut in aproximativ 1.5 milioane de exemplare, in primul an. Pana in 2007, numarul exemplarelor vandute a urcat vertiginos la 9.5 milioane, peste jumatate din aceste vanzari inregistrandu-se in Coreea de Sud, unde este jucat in liga profesionista.
StarCraft II are insa toate sansele sa depaseasca vanzarile originalului. In plus, sa nu uitam ca Wings of Liberty a fost numai o parte dintr-o trilogie care se va intinde pe mai multi ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu