Pages

16 noiembrie 2010

Need For Speed: Hot Pursuit

Iata ca nu a trecut anu’ si EA a mai lansat un titlu marca NFS, botezat banal Hot Pursuit.Cum ma Hot Pursuit? Jocul asta parca aparuse in 1900 toamna si avea si o a doua parte. Da! Dar acum prin tehnica intoarcerii la origini “constructrul” canadian spera sa scoata franciza din mocirla si sa mai atraga fonduri de la veterani. Yeah right, stati pe aproape.Bun, deci povestea jocului incepe cam asa: a fost o data un NFS fara poveste.
Da mon cher, Hot Pursuit nu are poveste ca si predecesorii cu acest label. Te urci in masina si incepi urmarirea vitezomanilor (daca esti cop) sau fugi cat te tin cauciucurile daca esti inculpat, bai! Cu alte cuvinte la acest capitol nu avem ce puncta. Trecem peste si ajungem la gameplay. Aici’sea lucrurile stau binisor.
Daca ar fi sa rezumam experienta oferita intr-o propozitie: un fel de aspargilius enchant-at cu elemente de Burnout: Paradise si Blur. Iei pate la urmariri cu vum-vum pretunate, modificate biologic cu puteri. Sa fim totusi optimisti si sa vedem partile pozitive ale titlului: masinile licentiate realizate in cel mai mici detaliu. Am zis partile? Imi cer scuze, vroiam sa spun partea. In afara de masini si urmariri nu e nimic de admirat. Controlul este arcade pur sange, grafica Most Wanted cu un pixel shader in plus soundtrack-ul sters si cam atat.
Si atunci va intrebati poate de ce a trebuit lansat un nou NFS. Cum dragilor de ce? Pentru bani. Dupa esecul TOTAL incasat in freza cu World baietasii EA trebuie sa-si mai peticeasca conturile putin ca sunt pe pierdere. In ritmul asta o sa atinga performante neasteptate: 4 NFS-uri scoase intr-un an. Mai e putin pana acolo. Eu imi rezerv dreptul sa pun eticheta de joc slab, fara inovatii recomandat celor care nu au o alternativa. Sfatul meu: incercati sa va dati cu Loganul prin poligon ca e o experienta mult mai incitanta decat tentativa asta de joc.
Va las pe voi sa decideti daca merita sa-l aveti in colectie....AICI
                                                          TRAILER

007 BLOOD STONE

Daniel Craig este de aceasta data actorul virtual care il portretizeaza pe faimosul agent 007 iar povestea se invarte in jurul unei conspiratii internationale, ce a adus in mainile unui inamic necunoscut inca, armele chimice ale Marii Britanii. Misiunea celebrului agent este sa gaseasca de aceasta data un cercetator disparut, cautare ce il va plasa in variate locatii pe glob. In timpul acestei misiuni, ce nu duce lipsa de secvente pline de actiune, actori vocali reusesc sa surprinda emotia si disperarea personajelor, dar si  motivele din spatele acestei conspiratii. Iar la final agentul va cuceri si fata Bond din fiecare joc de pana acum.
Grafica arata foarte bine, cu toate ca nu are cerinte de sistem prea ridicate dupa standardele actuale. Minim ar fi nevoie de un procesor dual core la 2 GHz, 1 GB de RAM, 12 GB pe HDD, si placa video GeForce 7600 sau Radeon X1650 cu 256 MB memorie. Iar recomandat ar fi un CPU dual core la 2.9 GHz sau quad core, 2 GB de RAM, tot 12 GB pe HDD, si placa video GeForce GTS 240 sau Radeon HD 3870 cu 512 MB.


Avand in vedere ca in acelasi timp a fost eliberat Golden Eye 007 pe Wii, acesta avand si el la randul sau multiplayer, fratele sau mai mare in rezolutie HD trebuia sa aiba si el parte de o componenta Online. Astfel, Blood Stone introduce un soi de multiplayer bazat pe obiective si abordare strategica, in care 16 jucatori, fie MI6 fie mercenari, se pot infrunta. Acest nou mod axat pe colaborarea intre jucatori impinge echipa sa colaboreze pentru a completa misiunea.

Demo din pacate nu exista dar un review video tot v-am gasit....

Viitorul in Gaming

Industria tech incepe sa se invarta din ce in ce mai mult in jurul tehnologiei 3D, iar cea mai recenta inovatie in acest domeniu o constituie chiar mouse-ul 3D.

Axsotic 3D-Spheric-Mouse dispune de un sistem de arcuri si magneti foarte fini, care traduc miscarile de rotire sau inclinare in miscari din spatiul 3D, cum ar fi panning-ul, zooming-ul sau rotirea, cu o precizie de 2000 DPI.

Mouse-ul Axsotic nu a fost conceput pentru a inlocui mouse-ul traditional, ci mai degraba pentru a-l completa: puteti folosi un mouse normal cu o mana si un mouse 3D cu cealalata mana, inlocuind astfel shortcut-urile neplacute ale tastaturii, printr-o interfata mult mai intuitiva.Noul periferic va fi de mare folos mai ales oamenilor care petrec foarte mult timp intr-un mediu CAD sau fac modelare 3D, dar isi gaseste mult mai multe intrebuintari.

Dupa parerea nostra, cel mai potrivit loc pentru un astfel de dispozitiv gaming-ul 3D, in care ar putea crea o adevarata revolutie.