Pages

18 ianuarie 2011

Cum noile generatii de procesoare anuntate de Qualcomm, Intel sau AMD se anunta a fi de-a dreptul “hot staff”, era de asteptat ca Apple sa nu fie doar un simplu spectator si sa se puna pe treaba.
Exista zvonuri potrivit carora compania pregateste un procesor A8 pentru a cincea generatie de iPhone-uri si pentru viitoarele sale dispozitive mobile.
Potrivit site-ul Apple Daily, viitoarea versiune a iPhone va integra un procesor baseband de la Qualcomm.
Actualele dispozitive mobile implementate pe iDevice-uri au fost preluate de la ARM si redezvoltate de catre Apple, combinatia disponibila in prezent reprezentand un procesor ARM Cortex A8 si un GPU, intr-o singura piesa de silicon.Procesoarele A4 – care au debutat anul trecut – ruleaza pe gama mobila a Apple, incluzand iPad, iPhone 4, iPod Touch si chiar Apple TV.
Desi specificatiile A8 nu au fost dezvaluite oficial, este foarte probabil ca urmatoarea generatie de cipuri sa ofere un CPU dual-core, viteza mai mare de raspuns (care sa depaseasca 1 GHz), precum si un consum de energie scazut.
Viitoarele versiuni al cipurilor bazate pe ARM – A12, A16 sau A20 – ar putea fi chiar suficient de puternice pentru a-si croi drum spre “alunecoasele” MacBook Air.
Apple nu a dat insa semne pana acum ca ar fi interesata sa migreze de la arhitectura x86, care este inca o platforma de laptop destul de productiva.
Cu toate astea, nu putem exclude ca, pe viitor, sa vedem notebook-uri Apple care sa aiba la baza arhitectura RISC.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu