Pages

02 februarie 2011

Intel are probleme cu P67/H67 | Stiri IT

Ieri va spuneam ca Intel a descoperit o problema la toate cipseturile destinate procesoarelor Sandy Brige si denumite generic Cougar Point. Si ca urmare a oprit livrarile, versiunile perfect functionale ale acestor chip-uri urmand sa plece spre integratori la sfarsitul lunii februarie 2011.
Problema pare sa afecteze numai port-urile SATA 300, cele SATA 600 avand o integrare diferita in chipset. Iar studii individuale facute de integratori preconizeaza ca o proportie de 5% din placile de baza vor suferi la trei ani de pe seama acestei “scapari”. Destul de multe, avand in vedere volumul de productie a unor astfel de produse.
Iar Gigabyte si MSI deja au anuntat ca au incetat sa mai vanda placi de baza realizate in jurul acestor chipset-uri. Si pun la punct metode de returnare si inlocuire a celor deja comercializate. Si astfel se pare ca procesoarele Sandy Bridge vor ramane temporar fara placi de baza care sa le gazduiasca. Pierderile celor de la Intel cresc de la o zi la alta, in acest moment fiind estimate la aproximativ 1 miliard $.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu