Pages

17 ianuarie 2011

Si Android are parte de Troian!

Sistemul de operare Android devine prea important pentru propriul bine, si incepe sa fie luat in calcul de dezvoltatorii de virusi si alte aplicatii malitioase. Ultima, un troian, pe numele sau Geinimi, s-a raspandit foarte repede in bazele de programe compatibile din China, grefandu-se in principal pe jocuri.
Si pentru ca nu vorbim despre Android Marketplace-ul oficial, aceste aplicatii si jocuri infectate sunt foarte usor distribuite, nefiind verificate in prealabil. Cei cativa antivirusi destinati acestei platforme, cum ar fi Lookout Mobile Security sau DroidSecurity, deja il recunosc pe Gemini, si stiu sa se dispenseze de el fara probleme


Saphire si Intel Colaboreaza

Sapphire este cel mai important partener al celor de la AMD. Si desi se concentreaza pe integrarea de placi video Radeon si placi de baza AMD, nu este un partener exclusiv. Nu multi stiu dar ei au deja placi de baza destinate procesoarelor Intel. Insa de ceva timp nu au mai prezentat noi modele, ramanand la vechiul LGA775. Asta pana acum.
Cand au realizat si infatisat doua noi placi, construite in jurul chipset-urilor X58 si P67, ambele solutii high end: Pure Black X58 si Pure Black P67 Hydra. Prima este destinata platformei LGA1366, si vine cu trei slot-uri PCI-E 16x, dual bios, port-uri SATA 600 si USB 3.0, eSATA, multiple LED-uri de diagnostic, Bluetooth 2.1 si optiuni extensive de overclocking. Din pacate SLI-ul nu este suportat, Sapphire neavand acces la aceasta licenta.
A doua este pentru noile Sandy Bridge-uri LGA1155, insa mai intarzie putin pana sa apara pe piata, lansarea fiind programata undeva luna viitoare. Ea integreaza chip-ul Hydra de la LucidLogix, pentru a putea ocoli problema lipsei licentei SLI. Placa are patru slot-uri PCI-E 16x, si revine cu optiuni ca dual bios, port-uri SATA 600 si USB 3.0, eSATA si Bluetooth.
Preturile nu au fost anuntate la nici una dintre placi.


Windows 7 Service Pack 1

Ieri spuneam ca ar fi posibil ca Windows 7 si 2008 Server Service Pack 1 sa fie trimis catre integratori in weekendul acesta. Microsoft a anuntat ca trimiterea s-a efectuat deja. Pachetul este disponibil si pentru download.
Service Pack 1 pentru Windows 7 va fi trimis si catre ceilalati utilizatori undeva in luna martie, conform celor de la devirusare.com.  Daca nu mai doriti sa asteptati pana atunci puteti sa descarcati update-ul de pe site-ul Softpedia.