Pages

18 ianuarie 2011

Cum noile generatii de procesoare anuntate de Qualcomm, Intel sau AMD se anunta a fi de-a dreptul “hot staff”, era de asteptat ca Apple sa nu fie doar un simplu spectator si sa se puna pe treaba.
Exista zvonuri potrivit carora compania pregateste un procesor A8 pentru a cincea generatie de iPhone-uri si pentru viitoarele sale dispozitive mobile.
Potrivit site-ul Apple Daily, viitoarea versiune a iPhone va integra un procesor baseband de la Qualcomm.
Actualele dispozitive mobile implementate pe iDevice-uri au fost preluate de la ARM si redezvoltate de catre Apple, combinatia disponibila in prezent reprezentand un procesor ARM Cortex A8 si un GPU, intr-o singura piesa de silicon.Procesoarele A4 – care au debutat anul trecut – ruleaza pe gama mobila a Apple, incluzand iPad, iPhone 4, iPod Touch si chiar Apple TV.
Desi specificatiile A8 nu au fost dezvaluite oficial, este foarte probabil ca urmatoarea generatie de cipuri sa ofere un CPU dual-core, viteza mai mare de raspuns (care sa depaseasca 1 GHz), precum si un consum de energie scazut.
Viitoarele versiuni al cipurilor bazate pe ARM – A12, A16 sau A20 – ar putea fi chiar suficient de puternice pentru a-si croi drum spre “alunecoasele” MacBook Air.
Apple nu a dat insa semne pana acum ca ar fi interesata sa migreze de la arhitectura x86, care este inca o platforma de laptop destul de productiva.
Cu toate astea, nu putem exclude ca, pe viitor, sa vedem notebook-uri Apple care sa aiba la baza arhitectura RISC.

Antivirus de la Microsoft

Cei de la Microsoft nu pierd vremea si s-au hotarat sa incerce si dominarea pietei de solutii de securitate care in mod traditional, pana acum revenea marilor companii din industria de programe antivirus. Destul de cunoscutul Windows Live One Care, cu pretul de 49.90 de dolari pana acum, va fi scos de la vanzare si va fi oferit in mod gratuit celor interesati sub un alt nume. Acesta va deveni downloadabil la jumatatea anului viitor si este adresat in primul rand calculatoarelor cu o configuratie mai slaba ( imbucurator daca ne gandim la consumul de resurse al programelor antivirus actuale) Desi aparent aceasta este o miscare facuta impotriva unor companii ca McAfee sau Symantec, acestia din urma spun ca este vorba mai degraba de o capitulare a Microsoft, care nu au reusit in cei doi ani de la lansarea Live One Care sa castige decat aproximativ 2 procente din piata produselor de securitate.