Pages

19 ianuarie 2011

VIRUS PENTRU MESSENGER!!!!

Virusii de mesagerie instanta sunt probabil, cei mai periculosi din cauza faptului ca se pot raspandi cu rapiditate si pot infecta milioane de calculatore intr-un timp extrem de scurt. O noua versiune a viermelui Palevo ameninta sistemele neprotejate prin link-uri catre o galerie de imagini. Ultimul membru al familei Palevo se raspandeste in aceste zile printr-un val urias de mesaje spam generate automat pe platformele de mesagerie instant. Mesajele nesolicitate invita utilizatorii sa dea click pe un link care promite sa ii duca spre o galerie de fotografii. In loc sa ajunga catre galeria de imagini, utilizatorii sunt pacaliti sa descarce un fisier aparent .JPG, care de fapt este un fisier executabil ce ascunde o amenintare informatica -  Worm.P2P.Palevo.DP. Viermele Palevo poate produce pagube. In primul rand, viermele creeaza cateva fisiere ascunse in directorul Windows: mds.sys, mdt.sys, winbrd.jpg, infocard.exe si modifica cateva chei de registri pentru a dezactiva firewall-ul sistemului de operare. Mai mult decat atat, Palevo.DP contine o componenta backdoor, care permite accesul nestingherit al atacatorilor de la distanta la calculatorul infectat. Astfel, atacatorii pot instala alte aplicatii malware si lansa campanii spam sau alte actiuni ofensive asupra altor sisteme. Familia Palevo este capabila sa intercepteze parola si alte date sensibile introduse in browserele MozillaR FirefoxR si Microsoft Internet Explorer, ceea ce il face foarte riscant in cazul celor care isi fac cumparaturile online.

Si Nvidia are actualizari "Forceware 266.58"

nVidia a lansat azi un nou pachet de driver-e video, Forceware 266.58. Acesta se adreseaza in special celor mai noi placi video ale lor, GeForce GTX 580 si GTX 570, dar sunt compatibile cu toate ultimele generatii de GPU-uri. Si introduc si o noua versiune de PhysX si HD Audio, pe langa importante sporuri de performanta si bug-uri rezolvate.
Totusi este ciudat ca numai GTX 580 beneficiaza de aceste sporuri de performanta, avand in vedere similitudinea acestei placi cu GTX 570 si GTX 480. Astfel, varful de gama nVidia se comporta cu 7% mai bine in Battlefield Bad Company 2, cu 12% mai bine in Battleforge si cu 11% mai bine in Call of Duty Modern Warfare 2.
Totodata, performantele cresc cu 7% in Dirt 2, tot cu 7% in Far Cry 2, si cu 5% in Just Cause 2 si Stalker Call of Pripyat. Si nu in ultimul rand se amelioreaza cu 9% in Stone Giant, iar rezultatele sunt cu 8% mai mari in benchmark-ul Unigine Heaven 2.1. Iar in Final Fantasy XI ar trebui sa se comporte mai bine toate placile video de generatie GeForce 400 si 500.
La nivel vizual Starcraft II Wings of Liberty primeste ambient occlusion. Si sunt realizate noi profiluri SLI si 3D Vision. Lista completa a modificarilor o gasiti aici, iar noul Forceware 266.58 poate fi descarcat de AICI

 

AMD Catalyst 11.1a Hotfix

A sosist si un update pentru placile video AMD generatia 6800 si 6900 . Acesta aduce unele inbunatatiri acestor placi in lupta cu monstrul video NVIDIA.
AMD Radeon HD 6900 and AMD Radeon HD 6800 Series:
  • 3DMark Vantage inbunatatiri  ~7%
  • 3DMark06 inbunatatiri ~3%
  • Call of Duty Black Ops inbunatatiri ~20% la 4xMSAA si 35% la 8xMSAA
  • Riddick Assault on Dark Athena SSAO performanta crescuta cu  ~20%
  • Unigine Heaven OpenGL performanta crescuta cu ~10% la setarea "moderat", 30% "normal" and 100% la extreme tessellation levels
AMD Radeon HD 6800 Series:
  • Aliens vs. Predators inbunatatire ~9% la 2xMSAA si 20% la 4xMSAA
  • Batman Arkham Asylum inbunatatire ~4%
  • Crysis Warhead inbunatatire ~2-4%
  • Metro 2033 inbunatatire ~28% la 4xMSAA
AMD Radeon HD 6900 Series:
  • Battleforge DirectX 11 performanta inbunatatita la 6%

Download