Pages

02 februarie 2011

Windows pe USB | Stiri IT

In ultimele luni am instalat mai multe Windows-uri de pe stick-uri flash. Dupa cateva cautari pe Google n-am gasit o metoda simpla de a instala Windows XP de pe USB. De asemenea, aceeasi problema apare si cand vrei sa instalezi o versiune modificata de Windows 7. Rezolvarea este simpla si transforma toata operatiunea in doar cateva click-uri.
Pentru inceput, vreau sa precizez ca Windows 7 original, orice versiune, fara nici o modificare, poate fi foarte usor instalat folosind unealta Microsoft pe nume “Windows 7 USB/DVD Download Tool“. Totusi, daca vrei sa instalezi o versiune modificata atunci acest tool nu mai functioneaza.
Solutia se numeste Win2Flash. Este o aplicatie micuta care copiaza tot continutul unui CD/DVD pe stick-ul USB si-l face si boot-abil. Totul se rezolva in doar cateva click-uri. Programul este gratuit si funtioneaza pentru orice versiune de Windows de la XP pana in prezent.


DEAD SPACE 2 | Jocuri

Pe data de 25 ianuarie 2011 studiourile Visceral Games, sub umbrela EA Games, au lansat cel de-al doilea titlu al seriei Dead Space . Pentru cei ce nu stiu, vorbim despre un shooter la persoana a treia, ce se petrece intr-un viitor sumbru si indepartat, peste 500 de ani. Si il intruchipam tot pe Isaac Clarke.
Acesta se trezeste intr-un spital psihiatric de pe Titan, una dintre lunile lui Saturn, la trei ani de la ultimele evenimente, fara nici o amintire despre ce s-a intamplat intre timp. Aici are loc o infestare cu necromorfi, in mijlocul careia scapam si noi. De aceasta este responsabil un nou Marker, artefact magic pe care si de aceasta data trebuie sa-l distrugem.
Si asta numai pentru a afla, la final de tot, ca astfel de obiecte au fost construite in toate lumile, si sunt gata sa fie declansate. Stilul de joc este acelasi, toate elementele shooter-ului fiind integrate perfect, in costum sau holograme. Dar acum primim si multiplayer, unde o echipa de patru oameni trebuie sa completeze un obiectiv arbitrar, iar patru necromorfi incearca sa-i opreasca.
Grafica a fost putin ameliorata fata de acum doi ani si trei luni, dar foloseste acelasi motor, avand implicit aceleasi cerinte. Minimul necesar ar fi un procesor la 2.8 GHz, 1 GB de RAM, 10 GB pe HDD, si placa video GeForce 6800 sau Radeon X1600Pro cu 256 MB memorie.
Jocul a fost lansat simultan pe PC, Xbox 360 si PS3, la pretul uniform de mare de 60 $. Despre un demo nu poate fi vorba, asa ca ramane trailer-ul oficial mai jos.


                                                                   TRAILER


Intel are probleme cu P67/H67 | Stiri IT

Ieri va spuneam ca Intel a descoperit o problema la toate cipseturile destinate procesoarelor Sandy Brige si denumite generic Cougar Point. Si ca urmare a oprit livrarile, versiunile perfect functionale ale acestor chip-uri urmand sa plece spre integratori la sfarsitul lunii februarie 2011.
Problema pare sa afecteze numai port-urile SATA 300, cele SATA 600 avand o integrare diferita in chipset. Iar studii individuale facute de integratori preconizeaza ca o proportie de 5% din placile de baza vor suferi la trei ani de pe seama acestei “scapari”. Destul de multe, avand in vedere volumul de productie a unor astfel de produse.
Iar Gigabyte si MSI deja au anuntat ca au incetat sa mai vanda placi de baza realizate in jurul acestor chipset-uri. Si pun la punct metode de returnare si inlocuire a celor deja comercializate. Si astfel se pare ca procesoarele Sandy Bridge vor ramane temporar fara placi de baza care sa le gazduiasca. Pierderile celor de la Intel cresc de la o zi la alta, in acest moment fiind estimate la aproximativ 1 miliard $.

GeForce GT 440 | Stiri IT


Desi este in plina generatie GeForce 500, nVidia se intoarce in timp pentru a lanza acum modelul GeForce GT 440, inca o data ametindu-si oferta. Si asta pentru ca deja avea un GT 440, destinat exclusiv segmentului OEM, complet diferit ca specificatii. Iar noul GT 440 vine si el in doua variante diferite, in functie de memoria folosita.
Acest GT 440 are la baza un GPU GF108 de 40 nm si 585 milioane de tranzistori, cu frecventa de 810 MHz, ce inglobeaza 96 Stream Processors la 1620 MHz, 4 ROP-uri si 16 unitati de texturare. Iar memoria, intre 512 MB si 2 GB, pe 128 bits, este fie GDDR5 la 3200 MHz, fie GDDR3 la 1800 MHz. Totul pe o interfata PCI-E 2.0, cu un consum electric de maxim 65 W.
Aceasta placa este compatibila DirectX 11, OpenGL 4.0, 3D Vision, PureVideo, PhysX si Cuda. Dar nu stie SLI. Ocupa un singur slot si are o lungime de 5.7″ (145 mm). Iar la iesiri avem un DVI, un HDMI si un VGA. Puterea totala de procesare este de aproximativ 0.31 TFLOPS.