Pages

12 noiembrie 2010

SSD sau HDD?

Astazi am ales sa aducem in vedere stocarea de pe calculatoarele personale, expresia “stocare” deja fiind perimata, pentru ca aceasta a devenit deja de domeniul trecutului, fiecare utilizator interpretand-o prin prisma performantelor pe care aceste unitati (hard-disc SATA, SAS, stocare pe SSD) le-o ofera sistemului, stiut fiind faptul ca momentan lucrul cu fisierele din sistem este cea mai lenta “parte” a calculatoarelor, mult ramasa in urma fata de procesoare, placi video, sau memoriileRAM.
De-a lungul timpului, cea mai “accesibila” solutie pentru cresterea vitezei de transfer a fisierelor era folosirea mai multor hard-discuri intr-o matrice RAID 0, solutie prezenta pe piata inca de pe vremeinterfetei IDE, modalitate care crestea cu procente serioase viteza de transfer pentru fisiere.
Dezavantajul acestei solutii era dat de faptul ca pentru a creste performantele era nevoie de cat mai multe hard-discuri in numar par, informatia fiind distribuita pe fiecare in parte (stripping) insa cu riscul destul de mare ca una dintre unitatile de stocare sa se defecteze – situatie care insemna pierderea iremediabila a informatiilor si tot intre dezavantaje putem mentiona pretul de achizitie “maricel” al tuturor hard-discurilor plus greutatea totala si zgomotul lor.





Computerul cu 70TB "HOME MADE"

Atunci cand pasiunea pentru tehnologie e dusa la extrem, unii se apuca de construit adevarate masinarii, pe care, oricat am dori, nu le mai putem numi simple computere.
Probabil ca din teama de a ramane fara spatiu pe hard, un individ din Rusia a gasit solutia perfecta si s-a apucat sa-si construiasca propriul super-PC, dotat cu (extrem de) mult spatiu de stocare.El a combinat in total 60 de hard disk-uri pentru a obtine nici mai mult, nici mai putin de 70TB de spatiu de stocare. Toate acestea au fost introduse cu greu intr-o “carcasa” gigantica, construita din lemn. Evident, pentru a mentine totul la racoare, individul a mai investit si in alte 20 de ventilatoare pe care le-a postat deasupra carcasei de lemn. Rusul va putea pastra pe calculatorul sau, de acum, zeci de mii de filme la calitate DVD si milioane de melodii MP3.

StraCraft II: peste 3 milioane de exemplare vandute

In prima luna de la lansare StarCraft II s-a vandut in peste 3 milioane de exemplare, devenind astfel cel mai bine vandut joc pentru PC din 2010. Daca mai adaugam si faptul ca tot Starcraft II mai detine, totodata, si recordul pentru cel mai rapid vandut joc de strategie din toate timpurile, nu putem sa tragem decat o concluzie: Blizzard o duce foarte bine.
Atat de bine, incat veniturile sale au crescut in al treilea trimestru de la 703 milioane de dolari la 745 milioane de dolari, intrecand cu mult estimarile initiale situate in jurul sumei de 600 de milioane de dolari. Pe langa StarCraft, responsabile de aceasta crestere mai sunt si seriile Call of Duty si World of Warcraft.
Si cum Call of Duty: Black Ops va avea lansarea chiar azi, iar World of Warcraft: Cataclysm este si el asteptat in decembrie, 2010 are toate sansele sa fie “cel mai profitabil an din istoria Blizzard”, cu marje de operare record. Primul StarCraft, care a fost lansat in martie 1998, s-a vandut in aproximativ 1.5 milioane de exemplare, in primul an. Pana in 2007, numarul exemplarelor vandute a urcat vertiginos la 9.5 milioane, peste jumatate din aceste vanzari inregistrandu-se in Coreea de Sud, unde este jucat in liga profesionista.
StarCraft II are insa toate sansele sa depaseasca vanzarile originalului. In plus, sa nu uitam ca Wings of Liberty a fost numai o parte dintr-o trilogie care se va intinde pe mai multi ani.

PS3 va primi continut exclusiv Assassin’s Creed Brotherhood

Ubisoft a anuntat azi ca gamerii care joaca Assassin’s Creed Brotherhood pe consola PlayStation 3, vor primi gratuit pachetul expansion, cunoscut si ca “Copernicus Conspiracy”, care va fi disponibil pe 17 noiembrie, odata cu lansarea jocului.
“Impreuna cu acest continut aditional, jucatorii vor avea acces la cateva noi misiuni”, declara Ubisoft in comunicatul de presa.“Mosiunea faimosului astronom din epoca renascentista, Copernicus, va fi cea care va furniza continutul extra, inclusiv misiunile de mesagerie, asasinare sau protectie. Ezio va fi insarcinat cu rasturnarea conspiratiei impotriva lui Copernicus si protejarea filozofiei acestuia”.Pentru inceput, “Copercus Conspiracy” va fi disponibil exclusiv pe PS3, dar ne asteptam ca la o data ulterioara sa migreze si catre Xbox.
De asemenea, Activision a semnat de curand un contract de exclusivitate cu Xbox Live, care prevede ca pana in 2012, toate pachetele cu harti pentru Call of Duty, sa fie lansate mai intai pe Xbox

Windows 7 Service Pack 1 Release Candidate

Versiunea Release Candidate a Service Pack 1 pentru Windows 7 tocmai ce si-a facut aparitia si este disponibila, in mod legal, pentru download pe blogul Windows, incepand de ieri. 
SP1 RC pentru Windows 7 cuprinde toate update-urile lansate pana acum prin Windows Update, adunate intr-un singur pachet la care se adauga unele imbunatatiri de virtualizare si pentru utilizarea de la distanta a computerului.In principal, pachetul va actualiza PC-urile pe care au instalat sistemul de operare Windows 7, mai ales daca acestea nu au avut functia auto-update pornita. Printre cele mai importante noi functii aduse de Windows 7 Service Pack 1 Release Candidate se numara Dynamic Memory si RemoteFX.
Alaturi de SP1 RC pentru Windows 7, s-a lansat si un Service Pack pentru Windows Server 2008 R2, platforma dedicata serverelor.Cei de la Microsoft au declarat ca ne putem astepta ca versiunea finala a Service Pack 1 pentru Windows 7 sa apara in primele luni ale anului 2011, desi nu au anuntat o data oficiala a acestei lansari. 
Sursa : Windows Blog

Oare Windows 8?

indows 7 a fost lansat de aproximativ 1 an. Prin urmare, urmatorul sistem de operare al celor de la Microsoft va fi Windows 8, sau cel putin asa s-a grabit toata lumea sa il numeasca.
In ultimul an, lui Microsoft i-a placut (mai mult decat ar fi trebuit, probabil) cifra 7. Am cunoscut deja unele dintre produsele sale, denumite Windows 7, Windows Phone 7, Windows Server 7… Exista totusi cateva zvonuri potrivit carora viitoarea platforma a celor de la Windows se va numi Windows Next, in loc de “8”. Cei de la Microsoft nu vin insa nici sa confirme, nici sa infirme.Desi eticheta finala s-ar putea schimba, pana in prezent Microsoft a folosit denumirea Windows 8 atunci cand s-a decis sa vorbeasca despre viitorul sau produs.
Gigantul software ar putea totusi folosi si nume alternative, cum ar fi anul in care produsul este lansat. Aduceti-va aminte de Windows 95, Windows 98, Server 2000, Server 2003 sau Server 2008.
Windows Server 8 ar putea urma modelul precedentei platforme server si s-ar putea numi in cele din urma Windows Server 2012, asta daca va fi gata pana in 2012, asa cum au anuntat recent.
Printre produsele care mai folosesc denumirea “8” mai figureaza si Windows 8 Embedded, care a fost mentionat de catre companie in cursul acestui an, urmand astfel modelul Windows 7 si Windows Embedded Standard 7.
Si recent lansatul Windows Phone 7 ar putea urca catre versiunea Windows Phone 8.

SURSA